Heropening Cruyff Court

Op vrijdag 7 april werd het Cruyff Court ‘FC Utrecht ’ aan het Kastelenplantsoen in Hoograven heropend. Na de officiële opening kon de jeugd deelnemen aan verschillende sportclinics; waaronder ook een Taekwondo clinic van Taekwon Utrecht. 

Het Cruyff Court aan het Kastelenplantsoen is 10 jaar geleden aangelegd en heeft sindsdien een belangrijke sociale functie in de wijk. Om er voor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende tien jaar die functie behoudt, is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd. Een goede aanleiding voor een feestelijke ‘heropening’ met kinderen, ouders, omwonenden en sportverenigingen uit de wijk.

Taekwon Utrecht verzorgde leuke en vooral druk bezochte Taekwondo clinics, waarbij de kinderen uit de wijk een kleine greep kregen uit de vele trap- stoot- en zelfverdedigingstechnieken die de sport Taekwondo kent. Aan het einde van de middag werden de aanwezigen nog getrakteerd op een spectaculaire demo van de leden en trainers van Taekwon Utrecht. Zo was er een show, wedstrijd sparren en werden er dikke betonblokken gebroken met het hoofd en traptechnieken. Na afloop van de demo haastten de trainers en wedstrijdgroep zich naar huis om de tassen in te pakken en te vertrekken richting België waar de wedstrijdgroep zondag zal strijden op de podiumplekken.


Meer dan 200 Cruyff Courts wereldwijd
Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Een Cruyff Court is een veilige plek waar jongeren vrij kunnen spelen en die uitdaagt tot bewegen. Maar het is zoveel meer dan een trapveldje, het is een podium voor de jeugd waar ze leren over o.a. respect en waar verantwoordelijkheid en integratie spelenderwijs vorm krijgen. Ze maken kennis met het belang van saamhorigheid, sluiten vriendschappen, ontdekken hun eigen talenten en ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen. De ervaringen die kinderen hier op doen dragen op positieve wijze bij aan de algehele ontwikkeling van het kind.

Klik hier voor een foto impressie van de heropening van de Cruyff Court op onze facebookpagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.