Taekwon Utrecht Kampioenschap 2019

Op zondag 24 maart 2019 organiseerde Taekwon Utrecht voor de 6e keer op rij het “Taekwon Utrecht Kampioenschap” 2018. Zoals gebruikelijk was het een druk bezocht, sportief Taekwondo toernooi waar deelnemers van verschillende sportscholen verspreid uit het land aan deelnamen. Maar liefst 160 Taekwondoka’s van 9 verschillende sportscholen hebben deelgenomen aan het toernooi. Daarnaast trok het toernooi ongeveer 150 toeschouwers.

 

Door het toernooi te organiseren wilt Taekwon Utrecht haar leden op sportief gebied extra motiveren. De leden van Taekwon Utrecht kunnen zich zo meten met het niveau van andere Taekwondoka’s van andere sportscholen. Daarnaast krijgen de deelnemers de mogelijkheid om te werken aan sportiviteit, respect, zelfvertrouwen, winnen en verliezen. Een andere doelstelling van het toernooi is om buurtbewoners kennis te laten maken met de sportclub en de sport Taekwondo. Tevens was de doelstelling om de sport Taekwondo in te zetten als middel om diverse bevolkingsgroepen met elkaar in contact te brengen. Door het toernooi laagdrempelig te houden en geen entreegelden te vragen, hebben zij het aantrekkelijk gemaakt voor buurtbewoners om op het toernooi af te komen.

 

Het jeugdbestuur van Taekwon Utrecht heeft het toernooi onder de aandacht van de plaatselijke supermarkt Albert Heijn Hoograven aan de Goylaan gebracht. Deze supermarkt is maatschappelijk erg actief in de wijk en stimuleert sportactiviteiten en gezonde voeding door zelf ook een bijdrage te leveren aan de activiteit. Dat hebben zij gedaan door fruit en water te verzorgen voor de deelnemers en lunch voor de vrijwilligers.

 

Het toernooi vond plaats in Sporthal Hoograven. Er werd gebruik gemaakt van 3 velden en een druksysteem waarbij de scores op het scherm gezien kon worden. Verder waren er dit jaar drie TBN scheidsrechters aanwezig om de wedstrijden in goede banen te leiden; Mohammed, Omar en Frank.

 

Alle deelnemers wonnen een prijs. “Wij zijn van mening dat het kampioenschap geen verliezers kent. De deelnemers hebben namelijk al een strijd gewonnen door over de angstdrempel heen te stappen en op het veld te staan”, aldus bestuurder van Taekwon Utrecht, Redouan Dahmane. Naast de podiumplaatsen waar ze om streden kregen ook de andere deelnemers dus een medaille. Tevens werd er een sportiviteitsprijs uitgereikt aan de meest sportieve sportschool. Deze is uitgereikt aan Flevokick Almere en hebben zij verdiend op basis van de positieve en sportieve houding van de trainers, deelnemers en ouders. 

 

Dank gaat uit naar alle scheidsrechters en vrijwilligers (ouders, wijkbewoners en leden) voor hun inzet. Verder gaat onze dank uit naar de deelnemende sportscholen, trainers, deelnemers en ouders voor de sportieve en vooral gezellige sfeer. Tot slot danken wij Albert Heijn (’t Goylaan) voor hun bijdrage aan het toernooi. Dit was een mooie voorbeeld van een geslaagde samenwerking en smaakt naar meer succes!

 

Klik hier voor een foto impressie op onze facebookpagina: www.facebook.com/TaekwonUtrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.