Whatsapp community

Onze club heeft een mooie website, waarop veel wordt gecommuniceerd. Daarnaast sturen we regelmatig nieuwsbrieven en e-mails naar onze leden. Ondanks dit bereikt de informatie lang niet iedereen. Daarom hebben we in overleg met ouders besloten om een Taekwon Utrecht Whatsapp community te gebruiken.

Wat is een Whatsapp-community?

Met een community maak je als het ware een groep voor losse WhatsApp-groepen. Alle leden van elke groep die aan een community toegevoegd wordt, worden ook lid van de overkoepelende community.

Bij elke community hoort ook een aankondigingsgroep. Deze chat wordt bijvoorbeeld gebruikt om belangrijke aankondigingen te doen over de overkoepelende community (in dit geval Taekwon Utrecht). Een WhatsApp-community is dus een handige plek waar je in één keer alle soortgelijke groepen kunt vinden en op de hoogte blijft met alles wat er speelt rondom een community.
Concreet is het de bedoeling dat straks alle WhatsApp groepen die al actief zijn binnen onze club, onder de community komen te hangen. Denk aan b.v. de teamapps, de bestuursapp, de ouderraadapp, de commissie-apps, etc.

De naam van onze community is “Taekwon Utrecht”

Middels deze appgroep willen we alle leden bereiken met belangrijke informatie op verenigingsniveau, zoals datums van vergaderingen, nieuwe initiatieven, komende activiteiten, projecten, nieuwe en vertrekkende vrijwilligers en bestuursbesluiten.

Uitgangspunt is te allen tijde dat het gaat om berichten die relevant zijn voor alle leden.

Privacy

De privacy van elk lid is gewaarborgd doordat alleen de beheerders kunnen zien wie de leden zijn. Leden kunnen dus van elkaar geen gegevens inzien. NB: Dit geldt niet als je samen met iemand in een groep zit, dan kun je wel elkaars nummers zien. Maar over de groepen heen kun je dus geen gegevens zien van niet-groepsleden die wel in de community zitten.

Introductie binnen Taekwon Utrecht

We gaan in de komende weken de community opzetten. Het liefst willen we alleen maar “officiële” appgroepen die echt bedoeld zijn voor de club. Belangrijk is straks dat al die appgroepen gesloten zijn, dat wil zeggen dat niet iedereen eenzijdig lid kan worden van willekeurig welke groep. Want de appgroepen zijn voor een bepaalde doelgroep opgezet. De beheerder zal je dus toestemming moeten geven om lid te worden van een andere groep.

De ambitie is om de community richting eind maart te hebben staan, zodat we vanaf dat moment op community-niveau kunnen gaan communiceren. Denk bijvoorbeeld aan de vakantie, de eerste trainingsdag, toernooien, de komende activiteiten en ga zo maar door.

Huisregels

Klik hier voor de huisregels

Vragen?

Mocht je nu al vragen hebben over de community, stuur dan een email naar info@taekwon-utrecht.nl of stuur een app naar community beheerder (06-23213347).

Selecteer lijst(en):