Let op: Werkzaamheden aan ’t Goylaan

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/3/0/taekwon-utrecht.nl/httpd.www/wp-content/themes/TU/aq_resizer.php on line 51 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/3/0/taekwon-utrecht.nl/httpd.www/wp-content/themes/TU/aq_resizer.php on line 52

De gemeente gaat ’t Goylaan anders inrichten. Mooier, makkelijker over te steken, meer groen, minder verkeersgeluiden en een betere luchtkwaliteit. ’t Goylaan is de eerste verbindingsweg in Utrecht die de uitstraling krijgt van een stadsboulevard.

 

Blijft de Duurstedelaan bereikbaar tijdens de werkzaamheden?

Besloten is om de Duurstedelaan van 21 april tot 25 juli open te stellen vanuit twee richtingen. Zo blijft het voor verkeer vanaf ’t Goyplein mogelijk om de scholen en de moskee aan de Duurstedelaan en de Wijnesteinlaan te bereiken zonder omrijdbewegingen via het Europaplein. Op 25 juli is het nieuwe voorrangsplein bij de Constant Erzeijstraat-Hooft Graaflandstraat gereed en kan verkeer vanaf ’t Goyplein hier keren en de Wijnesteinlaan inrijden.
Om de verkeersveiligheid in de Duurstedelaan te waarborgen worden een aantal parkeerplaatsen tijdelijk opgeheven om verkeer de ruimte te geven om uit te wijken en worden er verkeersregelaars ingezet, in ieder geval buiten de schoolvakantieperiodes. Komend vanuit het westen (het Europaplein) is de Wijnesteinlaan bereikbaar vanaf ’t Goylaan, met uitzondering van de periode van 15 tot 22 juli (fase 3B). De gemeente heeft direct omwonenden en belanghebbenden (zoals scholen en moskee) geïnformeerd  over de veranderingen.

 

Voorbereidende werkzaamheden ’t Goylaan

Om de werkzaamheden op 21 april te starten, controleert aannemer Reimert in de nachten van maandag 18 op dinsdag 19 april en dinsdag 19 op woensdag 20 april de fundering van het asfalt. De werkzaamheden waarvan de geluidsoverlast minimaal is, worden in de nacht uitgevoerd om het verkeer hiervan minimale hinder te laten ondervinden.

Start en fasering werkzaamheden

De werkzaamheden aan ’t Goylaan starten op 21 april en zijn waarschijnlijk half  september 2016 klaar. Tijdens het werk blijven fietsers, voetgangers, openbaar vervoer en automobilisten  van  ‘t Goylaan  gebruik maken. De werkzaamheden gaan wel voor hinder en vertraging zorgen. Wij adviseren vooral automobilisten hiermee rekening te houden. Zij kunnen het best de ring Utrecht nemen.

Hoe komen we de omliggende wijken uit?

Door het werk in fasen uit te voeren blijft de doorgang over ’t Goylaan bestaan. De wijken
Hoograven, Lunetten en Rivierenwijk blijven bereikbaar. U krijgt wel te maken met verkeershinder en een aantal omleidingen. Zo is Hoograven noord tijdens fase 2 alleen bereikbaar via de Constant Erzeijstraat.

 

Planning: het werk wordt uitgevoerd in vier hoofdfasen:

  • fase 1: de tijdelijke rijbaan in de middenberm: planning 21-04-2016 tot 25-04-2016
  • fase 2: de noordzijde van ’t Goylaan: planning: 26-04-2016 tot 03-06-2016
  • fase 3a: de zuidzijde van ’t Goylaan: planning 04-06-2016 tot 15-07-2016
  • fase 3b: Hooft Graaflandsweg Groylaan: planning 15-07-2016 tot 22-07-2016
  • fase 3c: aansluitingen ’t Goyplein + Constant Erzijstraat: planning
    22-07-2016 tot 25-07-2016
  • fase 4: de middenberm afwerken: planning: 15-08-2016 tot 26-08-2016

 

Fase 1 van 21 april tot en met 25 april 2016

In fase 1 leggen wij een tijdelijke rijbaan in de middenberm aan. Deze zorgt ervoor dat het verkeer kan blijven rijden als er gewerkt wordt.

Goylaan omleidingen fase 1 gemotoriseerd verkeer
Goylaan verkeersstromen fase 1 fietser voetgangerGoylaan verkeersstromen fase 1 gemotoriseerd verkeer

Fase 1 omleidingen en verkeersstromen

Fase 2 van 26 april tot en met 3 juni 2016

Aansluitend daarop volgt fase 2. In deze fase werken we aan de noordzijde van ’t Goylaan. Met de noordzijde bedoelen we de rijbanen richting het Europaplein. Het verkeer dat normaal over deze rijbanen rijdt, maakt dan gebruik van de tijdelijke rijbaan in de middenberm. De zuidzijde richting ’t Goyplein blijft tijdens deze fase gewoon open voor het doorgaand verkeer.

Goylaan omleidingen fase 2 gemotoriseerd verkeerGoylaan verkeersstromen fase 2 gemotoriseerd verkeerGoylaan verkeersstromen fase 2 fietser voetganger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *