Blijf fit gedurende de Coronacrisis en Ramadan!

Beste leden,

Hopelijk gaat het goed met jullie en alle naasten. Wij, het bestuur en trainers, missen jullie enorm en hopen jullie spoedig weer op de club te mogen verwelkomen.

Momenteel is het nog onduidelijk wanneer wij mogen starten. De min. president sprak laatst van 01 september. Echter lijken ze daar nu weer op terug te gaan komen. Afwachten dus… stiekem hopen we 01 juni of eerder!

Verder is er aangekondigd dat buiten georganiseerde sport vanaf komende week weer mogelijk is. Echter blijken ook daar vele voorwaarden voor te gelden en is het organisatorisch moeilijk te regelen. Desondanks gaan wij komende week de mogelijkheden bespreken met de Utrechtse sportkoepel.

In de tussentijd is het natuurlijk wel belangrijk om fit te blijven. Dat hebben we geprobeerd middels de online trainingen. Echter blijkt dat geen tot weinig positieve ervaringen op te leveren. Daarom hebben we besloten om voortaan korte trainingsfilmpjes naar jullie te sturen via Whatsapp met daarin voldoende oefeningen voor een trainingssessie van ongeveer 30 á 45 minuten. De oefeningen kan je makkelijk thuis zelf uitvoeren en behoeven weinig tot geen materialen.

Probeer ook tijdens de Ramadan fit te blijven. Doe dit door in de vroege ochtend goed te rekken wanneer je je bed uitkomt. Blijf actief gedurende het vasten. Benut je vrije tijd i.p.v. lui in bed te blijven liggen en/of playstationen. Besteed aandacht aan aanbidding en het gedenken. En besteed veel aandacht aan zelfstudie. Immers, kennis opdoen kan ook een vorm van aanbidding zijn! In de avonden een uurtje voor zonsondergang hardlopen zal je fit houden!

Let op je voeding. Verbreek het vasten niet met energieblikjes, chocoladerepen, chips en snoep. Maar juist nu kan je effectief en gezond bezig zijn door het vasten te verbreken met bijv. een glas melk/water en dadels. Eet daarnaast veel fruit i.p.v. allerlei vettige hapjes!

Gouden tip voor degenen die willen afvallen: vul je maag met wortels en water! Zo eet je gezond, vul je je maag goed en krijg je ook nog is de juiste vitamines binnen!

Sportieve groet,

Bestuur en trainers Taekwon Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *