1 x goud en 2 x brons op NK Taekwondo

Op zaterdag 18 januari 2020 heeft Taekwon Utrecht met drie dames deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Taekwondo.

Yasmina Dahmane, Sarah Marrakchi en Nisrine Khalil hebben na een intensieve voorbereiding in Den Haag gestreden om de titel.

Nisrine Khalil mocht starten in de dames categorie cadetten -55 kg. Na twee ovetuigende winstpartijen in de kwartfinale en halve finale, ging het er in de finale spannend aan toe. In de slotfase was ze nogal vermoeid en leek ze de wedstrijd te gaan verliezen. Desondanks wist ze in de slotseconden de titel binnen te slepen.

Sarah Marrakchi maakte haar debuut in de A-klasse. Door blessures en een druk schema moest zij de toernooien in de voorbereiding aan haar voorbij laten gaan. Door het gebrek aan wedstrijdritme verloor zij de halve finale van een ervaren tegenstander. Desondanks een mooie 3e plaats behaald.

Yasmina Dahmane heeft een uitstekende halve finale gevochten en scoorde mooie hoofdtreffers. Desondanks bleek de tegenstander scherper te zijn en moest Yasmina de winst aan haar voorbij laten gaan, met een 3e plaats als eindresultaat.

Met het binnenslepen van de eerste Nederlandse titel van Nisrine bij Taekwon Utrecht en de progressie die de trainers hebben geconstateerd bij Yasmina en Sarah, zijn de trainers en het bestuur uiterst trots op de prestaties.

Dank gaat uit naar de meegereisde supporters voor hun steun en vertrouwen!

Kijk voor een foto impressie op onze facebook pagina: www.facebook.com/TaekwonUtrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *