Open international Feignies (Frankrijk)

Op zondag 04 februari 2024 is Taekwon Utrecht met enkele trainers, leden en ouders naar Frankrijk afgereisd om daar deel te nemen aan het Open Feignies Taekwondo toernooi te Feignies.

Eigenlijk zouden we daar met 3 deelnemers aan meedoen; Moustafa Sanhaji, Maksim Ivakin en Salmaan Sultan. Helaas was Moustafa ziek geworden waardoor hij niet kon deelnemen.

Salmaan mocht de pits afbijten. Hij deed voor het eerst mee aan een buitenlands toernooi en was daardoor best zenuwachtig. Desondanks veraste hij de aanwezigen en zichzelf door alle verwachtingen te overtreffen. De voorronde en kwartfinale waren spannen doordat Salmaan en zijn tegenstanders aan elkaar gewaagd waren. Toch wist Salmaan de winst in de wacht te slepen. Nog voor de halve finale was aangebroken was hij oververmoeid door de drukte en het lange wachten. In de halve finale kon hij het maximale niet meer uit zichzelf halen en verloor hij deze van een gelijkwaardige tegenstander. Er had meer in gezet en dat had hij zeker verdiend. Echter ook met deze verdienstelijke 3e plaats namen wij genoegen voor dit keer. Salmaan heeft duidelijk bewezen het niveau aan te kunnen.

Later in de middag mocht Maksim deelnemen. Maksim had zijn dag niet mee dit keer. Hij gleed twee keer uit waardoor hij makkelijk hoofdtreffers kon krijgen van zijn talentvolle tegenstander uit Belgie. Maksim probeerde de winst nog te redden maar het zat er helaas niet meer in voor hem. Ook hij moest genoegen nemen met een bronzen plak (3e plaats).

Al met al, zijn we trots en met een bagage vol huiswerk huiswaarts gekeerd. Werk aan de winkel en op naar het volgende toernooi!

Klik hier voor een sfeerimpressie op onze facebookpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *