Rotterdam Open 2016

Zaterdag 26 november 2016 hebben wij met 7 deelnemers meegedaan aan de 2e editie van Rotterdam Open. Een geweldig toernooi dat georganiseerd is door AbdelKwan Rotterdam. Een club die de afgelopen jaren uitstekend werk heeft geleverd en de sport Taekwondo geweldig op de kaart heeft gezet in Nederland en internationaal. Slechts 52 vrijwilligers hebben zich ingezet om het toernooi voor de 2de keer te organiseren voor meer dan 600 deelnemers en honderden toeschouwers uit 18 verschillende landen.

Nadat we om 06.30 uur uit Utrecht vertrokken mocht Hicham Sanhaji als eerste aan de slag. Hij verloor de kwartfinale helaas van een iets sterkere tegenstander uit Duitsland. De volgende die aan de beurt kwam, was Soulymen Sanhaji. Hij was helaas uitgeloot tegen een zeer goede vechter uit Jordanie en verloor de kwartfinale nipt. Yasmina Dahmane wist door te komen tot de halve finale en moest genoegen nemen met een derde plaats. NourHouda Achahchah wist ondank twee mooie hoofdtreffers in de kwartfinale helaas niet te winnen van een tegenstander uit Ierland. Khadija Sanhaji vocht een uitstekende wedstrijd maar wist de kwartfinale niet in winst om te zetten. Ilias Oallal heeft een uitstekende partij neergezet en wist het zijn tegenstander heel moeilijk te maken, maar verloor de finale. Ilias Sanhaji was als laatste aan de beurt en wist de halve finale zeer overtuigend te winnen van zijn tegenstander. Hierna was het lang wachten op de finale (anderhalf uur). In de finale verloor hij o.a. door de vermoeidheid en moest ook hij genoegen nemen met een tweede plaats.

Tussendoor werd de officiële opening van het toernooi verricht door eregasten met verschillende achtergronden:

  • Wethouder van Sport Rotterdam, dhr Adriaan Visser
  • Consul generaal van het Koninkrijk Marokko Ahmad Lakouait
  • Voorzitter van de Taekwondo bond Nederland dhr. Fred Buitenhuis
  • Directeur Topsport Rotterdam Hans den Oudendammer
  • Directeur van het Topsportcentrum Martin Koers
  • Directeur Rotterdam Sport Support Gertjan Lammens
  • Stadsmarinier Tijs Nederveen
  • Gebiedsdirecteur Feijenoord Vincent Florijn
  • Gebiedsmanager Maurice Schweitzer

De voorzitter van de bond was de eerste spreker en hij sprak zijn waardering en trots uit voor de vereniging die het organiseerde en wat zij als Abdel-kwan aan de sport Taekwondo hebben bijgedragen. De tweede spreker was de Rotterdamse wethouder en hij benoemde in zijn toespraak de maatschappelijke als sportieve inzet en het feit dat de vereniging uit Rotterdam-Zuid zo’n groot toernooi in sportstad Rotterdam heeft georganiseerd. De officiële opening werd letterlijk kracht bijgezet door het breken van een plank door de wethouder. Later in de middag kwam de vice-ambassadeur van Jordanië, mw Sahar Qatarni, langs om het Jordaanse team aan te moedigen. Vervolgens kregen de ere-gasten in een aparte ruimte een presentatie van de hoofdtrainer van Abdel-kwan.

De resultaten waren als volgt:
2 x zilver
1 x brons

De coach Redouan Dahmane en het bestuur waren na afloop dan ook zeer tevreden met de prestaties van de deelnemers.

Onze complimenten en dank gaan uit naar Abdelkwan Rotterdam en alle betrokkenen voor het organiseren van dit geweldige evenement. Ook bedanken wij onze trouwe supporters, coaches, ouders en vrijwilligers voor alle inzet!

Bekijk onze facebookpagina /TaekwonUtrecht voor een foto impressie van het toernooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *