Sport en geniet, maar drink bewust!

Tijdens de seizoensafsluiting van 2016/’17 hebben alle leden van Taekwon Utrecht een “Taekwon Utrecht waterbidon” ontvangen van het bestuur.

De Taekwon Utrecht clubbidons zijn uitsluitend en alleen bedoeld voor het drinken van water. Het is niet de bedoeling dat de bidons worden gebruikt voor zoete of ongezonde dranken. Het bestuur wilt hiermee duidelijk maken dat water de beste dorstlesser is. Sap, limonade en frisdrank kun je beter niet vaker dan 1 keer per week geven. Water, melk of yoghurt heeft je kind elke dag nodig.

Het bestuur wilt dat de ouders de kinderen voor aanvang van de training hun eigen bidon laten vullen met kraanwater. Voorts kunnen ze tijdens de training na toestemming van de trainer een slok water nemen als ze dorst hebben. Hierbij is het voldoende als ze hun bidon tot circa de helft vullen. Is het bidon leeg, dan kunnen ze hun bidon gewoon even bijvullen.

Voor de 500.000 Nederlandse jongeren met overgewicht kan het drinken van water een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Bovendien heeft voldoende drinken voor álle kinderen een positief effect op de concentratie. Kraanwater bevat geen suiker en geen calorieën. Je kunt er dus niet dik van worden. Voedingscentrum adviseert om kinderen een liter water per dag te geven.

Tip voor de ouders:
Wat je niet in huis hebt, zullen de kinderen ook niet aanraken!

Taekwon Utrecht draagt graag een steentje bij aan deze ontwikkeling en stimuleert het drinken van water dan ook enorm. Voor de leden geldt; gebruik je waterbidon zo veel mogelijk; al helemaal tijdens deze warme zomerperiode. Sport en geniet, maar drink bewust!

Klik hier voor meer afbeeldingen van de waterbidons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *