Stijl en Sparring seminar te Leidsche Rijn

Door meer dan zeventig taekwondoka’s is op Paaszaterdag met veel enthousiasme deelgenomen aan het stijl en sparring seminar van District West. Sporthal De Paperclip in Utrecht bood hiervoor een centrale locatie. Een dynamisch programma met topdocenten deed de rest. Taekwon Utrecht is met vier deelnemers (Yasmina, Ilias, Rida en Hicham) afgereisd naar Leidsche Rijn om daar deel te nemen aan de stijl seminar.

Gestart werd met een gezamenlijke warming up die verzorgd werd door Mike Fox, Nationaal coördinator breedtesport van Taekwondobond Nederland, die het evenement mede georganiseerd had met de breedtecoördinator van District West. Na de warming up waren het Steve Soekandar, assistent-bondscoach stijl en Sylvestro van der Kooye, stijl-coördinator van District West die het stijlonderdeel voor hun rekening namen. Het spreekt voor zich dat deze stijlspecialisten de deelnemers weer de nodige fijne kneepjes wisten bij te brengen die bij stijlwedstrijden om de hoek komen kijken. Correcte standen en lichaamshouding stonden daarbij centraal, alsmede oefeningen en tips om op het juiste moment spanning en ontspanning toe te passen bij het uitrollen van een techniek. Het is dan bijzonder leuk om te ontdekken dat ook het stijlonderdeel van Taekwondo steeds populairder wordt.

Voor het sparring onderdeel was Anthony Wijnhoven present. Tijdens de oefeningen spatte ook hier de dynamiek er vanaf. Anthony had het tempo er lekker in en verraste de taekwondoka’s met een reeks afwisselende en inspirerende oefeningen. Deze waren onder andere gericht op het leren lezen van een tegenstander,  snelheidsontwikkeling, uit de lijn wegdraaien en meer variatie in traptechnieken. Een lekker pittig muziekje op de achtergrond zweepte bij de taekwondoka’s het enthousiasme nog meer op om maximaal mee te doen.

De graduaties varieerden van witte band tot en met tweede dan en eveneens qua leeftijd was de groep heel divers. De sfeer was uitstekend en dit werd nog eens extra bevestigd door de vele positieve reacties na afloop. Maar wat wil je met zo’n team van topdocenten dat voor de dag kwam met een Stijl en sparring seminar op zijn Paasbest.

De volgende activiteiten van District West zijn de Taekwondodag op 14 mei en op 18 juni het Districtskampioenschap Stijl West-Nederland. Noteer deze data alvast in je agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *