Taekwon Utrecht 1 jaar!

In oktober 2013 werd Taekwon Utrecht opgericht naar aanleiding van de vraag naar een sport die de fysieke en de mentale weerbaarheid van de kinderen in de wijk kan aanscherpen. De trainer Redouan Dahmane was een bekend gezicht in de wijk als het op sporten en/of maatschappelijke kwesties neerkwam. Met zijn ervaringen en opleidingen in en passie voor de sport Taekwondo waren ouders uit de wijk bij hem aan het juiste adres. Hij besloot Taekwon Utrecht op te richten met als doel het werk en de visie van zijn trainers Angelo Rosalia (Hoofdtrainer Taekrosa Kanaleneiland) en Sylvestro van der Kooye (Hoofdtrainer Choi Do Kwan) in Utrecht uit te breiden. Redouan Dahmane heeft zich ten doel gesteld om middels Taekwon Utrecht sport als middel in te zetten om maatschappelijke doelen te verwezenlijken. Taekwon Utrecht heeft haar bestaansrecht dan ook te danken aan de maatschappelijke behoeften.

Afgelopen oktober (2014) bestonden Taekwon Utrecht één jaar en werd er besloten om de viering uit te stellen tot de jaarafsluiting. Op 28 december 2014 was het dan zover.

De viering werd geopend middels een voorwoord van de hoofdtrainer Redouan Dahmane. Hierna volgde er een spectaculaire demo van de leerlingen van Taekwon Utrecht. In de tussentijd werden de diploma’s en banden klaar gelegd voor de uitreiking aan de deelnemers van het clubexamen die eerder op de dag werd gehouden. Na de demo was er dus een diploma-/band-uitreiking. Alle deelnemers waren geslaagd!

Hierna werd er een korte presentatie gehouden over Taekwon Utrecht waarbij de volgende punten naar voren kwam; terugblik op het afgelopen jaar, doel, visie, activiteiten die de komende perioden zullen plaatsvinden, Én de ontwikkelingen van Taekwon Utrecht en de leerlingen. Onder het genot van lekker hapjes van Sielaoui’s Candy en drank hebben de ouders/vrienden/familie en leerlingen nog kunnen genieten van een demo van A klassers. Aan het einde van de viering is er nog een quiz gehouden waarbij de kinderen iets konden winnen. Daarna mocht Redouan van Angelo Rosalia een leuk cadeau in ontvangst nemen als blijk van waarderen voor de ontwikkelingen van Taekwondo in Utrecht. Redouan Dahmane maakte van deze gelegenheid gebruik door de trainers Angelo en Sylvestro van der Kooye te bedanken voor het opleiden, de ervaringen en het plezier die hij dankzij de trainers heeft kunnen ervaren waardoor zijn passie voor de sport Taekwondo is ontstaan. Ook zijn voormalig sparring partner en broer en tevens collega Abdenasser Eddeane werd bedankt voor al zijn inzet en steun.

De organisatie van Taekwon Utrecht is trots op de groei en ontwikkelingen die met de leden als familie hebben doorgemaakt en zijn alle leden en ouders dankbaar voor de steun en vertrouwen in Taekwon Utrecht.

Op naar een veelbelovend succesvol jaar; een vol plezier en prijzen!

p.s.: Dank gaat uit naar de fotograaf Ettiene!

Have fun, Train hard, Play the sport and Win the gold!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *