Taekwon Utrecht Kampioenschap 2018

Op zaterdag 21 april 2018 organiseerde Taekwon Utrecht voor de 5e keer op rij het “Taekwon Utrecht Kampioenschap” 2018. Een druk bezocht, sportief Taekwondo toernooi waar deelnemers van verschillende sportscholen verspreid uit het land aan deelnamen. Maar liefst 178 Taekwondoka’s van 10 verschillende sportscholen hebben deelgenomen aan het toernooi. Daarnaast trok het toernooi ondanks het mooie weer veel bekijks, ongeveer 150 toeschouwers.

 

Door het toernooi te organiseren wilt Taekwon Utrecht haar leden op sportief gebied extra motiveren. De leden van Taekwon Utrecht kunnen zich zo meten met het niveau van andere Taekwondoka’s van andere sportscholen. Daarnaast krijgen de deelnemers de mogelijkheid om te werken aan sportiviteit, respect, zelfvertrouwen, winnen en verliezen. Een andere doelstelling van het toernooi is om buurtbewoners kennis te laten maken met de sportclub en de sport Taekwondo. Tevens was de doelstelling om de sport Taekwondo in te zetten als middel om diverse bevolkingsgroepen met elkaar in contact te brengen. Door het toernooi laagdrempelig te houden en geen entreegelden te vragen, hebben zij het aantrekkelijk gemaakt voor buurtbewoners om op het toernooi af te komen. Tevens heeft de sportclub de handen inéén geslagen met stichting JO(ngerenwerk)Utrecht (JOU Hoograven) om het toernooi tot een groot succes te maken. De samenwerking is niet alleen voor dit toernooi, maar ook in de toekomst zullen zij samen activiteiten ontplooien voor de wijk Hoograven.

 

Het jeugdbestuur van Taekwon Utrecht heeft het toernooi onder de aandacht van de plaatselijke supermarkt Albert Heijn Hoograven aan de Goylaan gebracht. Deze supermarkt is maatschappelijk erg actief in de wijk en stimuleert sportactiviteiten en gezonde voeding door zelf ook een bijdrage te leveren aan de activiteit. Dat hebben zij gedaan door fruit en water te verzorgen voor de deelnemers en lunch voor de vrijwilligers.

 

Het toernooi werd de verwachte opkomst georganiseerd in Sporthal Hoograven. Het toernooi kende maar liefst 47 deelnemers uit de wijk Hoograven. Zij hebben uitstekend gepresteerd waardoor Taekwon Utrecht als beste club is geëindigd. Echter omdat zij het toernooi organiseerden, mochten zij geen aanspraak maken op de clubprijs. Op de tweede plek was geëindigd FlevoKick Almere. Zij hebben de clubprijs toegereikt gekregen. De andere clubprijs was voor de meest sportieve club bestemd. Vrijwel alle deelnemende sportscholen waren sportief, maar er kon maar één de beste zijn. De clubprijs voor sportiviteit werd uitgereikt aan Taekwondo Oosterhout.

 

Dank gaat uit naar alle vrijwilligers (ouders en wijkbewoners) voor hun inzet. Verder gaat onze dank uit naar de deelnemende sportscholen, trainers, deelnemers en ouders voor de sportieve en vooral gezellige sfeer. Tot slot danken wij stichting Jou (Koen van Dam) en Albert Heijn (Goylaan) voor hun bijdrage aan het toernooi. Dit was een mooie voorbeeld van een geslaagde samenwerking en smaakt naar meer succes!

 

Klik hier voor een foto impressie op onze facebookpagina: www.facebook.com/TaekwonUtrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *