Taekwon Utrecht in de prijzen op het NK Taekwondo

Op zaterdag 07 januari 2017 is Taekwon Utrecht het wedstrijdseizoen gestart met deelname aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Taekwondo in Almere.

Dat het behalen van een Nederlands Kampioenstitel in de sport Taekwondo een zware opgave zou zijn, was al bekend. Waar velen aan het genieten waren van de kerstvakantie, was de wedstrijdgroep van Taekwon Utrecht zich dus keihard aan het voorbereiden voor het NK. Er was een intensief trainingsprogramma voor de deelnemers opgesteld. Ze trainden vijf keer per week en soms wel twee á drie keer per dag.

Taekwon Utrecht werd op het NK vertegenwoordig door Soulymen Sanhaji, Ilias Oallal en Khadija Sanhaji. Voor alle drie de deelnemers was het hun debuut op dit grote toernooi. Voor Khadija Sanhaji was het zelfs de eerste A-klasse wedstrijd.

Vol moed en strijdlust ging Soulymen in de ochtend aan de slag in de cadetten gewichtsklasse -53kg. Hij wist de halve finale ondanks het spannende verloop helaas niet te winnen van een sterkere tegenstander van LaHaye. Soulymen is 3e geworden op het NK (brons). Khadija Sanhaji kwam voor het eerst uit in de A klasse. Ze wist het haar tegenstander in de eerste ronde van de halve finale moeilijk te maken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3e plek (brons). Ilias Oallal heeft goed gevochten maar was niet scherp genoeg in de tweede ronde van de finale, waardoor zijn tegenstander er met de titel van door ging. Ilias is 2e geworden op het NK (Zilver). Uiteraard is de primaire doelstelling (het behalen van de titel) niet behaald, desondanks is het bestuur, de trainer en de rest van de club trots op deze drie deelnemers. nk-taekwondo-2017

Resultaten:
Soulymen Sanhaji: 3e plaats
Ilias Oallal: 2e plaats
Khadija Sanhaji: 3e plaats

Voor een kleine foto impressie kunt u kijken op de Facebookpagina van Taekwon Utrecht (www.facebook.com/TaekwonUtrecht).

De ervaring stoppen we in onze bagage en we gaan weer met veel moed en passie keihard trainen voor de eerst volgende wedstrijd!

“Have fun, Train hard, Play the sport & Win the gold!”Taekwon Utrecht

One thought on “Taekwon Utrecht in de prijzen op het NK Taekwondo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *