Taekwon Utrecht ondertekend het Utrechts Sportakkoord

Sporten en bewegen voor iedereen met Utrechts Sportakkoord

De komende tweeënhalf jaar bundelen Utrechtse sportaanbieders, het Utrechtse bedrijfsleven, de gemeente Utrecht en maatschappelijke partners uit de wijk hun krachten in het Utrechts Sportakkoord om sporten en bewegen voor elke inwoner van Utrecht mogelijk te maken. Met het 3×3 basketbalevenement op de achtergrond, werd vrijdagmiddag 5 juli het Utrechtse Sportakkoord bekrachtigd met een ondertekening.

Utrechts Sportakkoord
In het Utrechts Sportakkoord zijn drie thema’s van het nationale Sportakkoord meegenomen die nauw met elkaar verweven zijn, namelijk: vitale sportaanbieders, een positieve sportcultuur en inclusief sporten en bewegen. Deze drie thema’s vormen belangrijke pijlers voor het beoogde sportklimaat, waar iedereen kan meedoen (inclusief sporten), met plezier en in een veilige omgeving (positieve sportcultuur). Dit alles bij vitale sportaanbieders die nu en in de toekomst naar tevredenheid van leden sport aanbieden. Het Utrechts sportakkoord sluit daarmee direct aan op het huidige (sport)beleid.

De toegevoegde waarde van het Sportakkoord voor Utrecht is de verbinding, kennisdeling en samenwerking met de verschillende betrokken partijen in dit akkoord. Gezamenlijk vergroten we de impact en zorgen we ervoor dat iedereen in Utrecht kan sport en bewegen. Ronald Hennekes, directeur SportUtrecht: “Het Utrechts Sportakkoord is het resultaat van een brede alliantie en inbreng van organisaties en mensen. De afgelopen maanden is via brainstormsessies met de betrokken partijen opgehaald wat de stad nodig heeft én wat we de stad kunnen bieden.”

Samenwerken aan challenges
In het Utrechts Sportakkoord wordt gewerkt met challenges. Maarten van Ooijen, wethouder Sport van de gemeente Utrecht: “Wij zien het Utrechts Sportakkoord als kans om een impuls te geven aan de huidige en nieuwe samenwerkingen met de partners uit de stad. Dit doen we door het uitzetten van concrete challenges. De challenges zijn uitdagingen binnen één of meer van de speerpunten, bijvoorbeeld ‘ontwikkel een nieuw innovatief sportaanbod en/of lidmaatschapsmodel’. Om deze challenge te volbrengen is het de bedoeling dat verschillende partners samenwerken, ieder vanuit zijn eigen expertise. Op deze manier brengen we verschillende expertises samen en hopen we tot vernieuwende ideeën en oplossingen te komen.”

Meer lezen? Bekijk de speciale Sportakkoord pagina. 

Benieuwd naar de ondertekenaars van het akkoord? Klik op onderstaande button.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *