Vertrouwenscontactpersoon Taekwon Utrecht

Sinds 01 november is de organisatie versterkt door Malalai Qaume die als vertrouwenscontactpersoon binnen de club zal optreden.

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een laagdrempelig aanspreekpunt op de sportclub voor als er vragen of zorgen zijn, of wanneer er incidenten hebben plaatsgevonden op gebied van grensoverschrijdend gedrag. Dat kan gaan over pesten, intimidatie, agressie of discriminatie. 

De vertrouwenscontactpersoon neemt een belangrijke en bijzondere positie op de sportclub in door actief te werken aan een sociaal en veilig sportklimaat binnen de club.

Het bestuur streeft naar een sociaal veilige sportcultuur binnen de club, waarin iedereen zich welkom voelt. Malalai Qaume is een ervaren coach en begeleider op het gebied van veiligheid, weerbaarheid en empoweren. Ze gaat graag in gesprek met de leden en ouders om zo een sociaal en veilig sportklimaat te creëren en beschermen binnen de club. Daarnaast zal ze regelmatig ook met het bestuur reflecteren op de gang van zaken binnen de club. Malalai is ook de aanspreekpunt voor ouders die op een laagdrempelige manier een onderwerp willen aankaarten of bespreekbaar maken binnen het bestuur en/of trainersstaf.

De contactpersoon is bereikbaar via: vcp@taekwon-utrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *